donderdag 25 oktober 2012

De Nieuwe Wildernis - Nederlandse natuurfilm over de Oostvaardersplassen

Van de week zag ik in het tv-programma De Wereld Draait Door de nieuwe rubriek "De natuur draait door". Hierin werd aandacht besteedt aan de schitterende natuurfilm "De nieuwe wildernis" die ecoloog en filmer Ruben Smit maakt over het leven (wildlife) in de Oostvaardersplassen in Flevoland.
Door het veelvuldig filmen, het gebruik van onder meer hdslr-camera's en een op afstand bestuurbare helikopter met camera wordt een natuurfilm gerealiseerd die niet onderdoet voor de bekende films als Life en Planet Earth van de BBC.

Leuk om te zien hoe er aandacht wordt besteed aan die jonge, maar prachtige natuurgebied in Flevoland. Het gebied dat in 1968 droog viel was oorspronkelijk bedoeld als industrieterrein, maar omdat hier lange tijd geen behoefte was, werd het bestemmingsplan gewijzigd in een natuurontwikkelingsgebied beheerd door Staatsbosbeheer. Het gebied van 56 km2 ligt tussen de steden Almere en Lelystad, de snelweg A6 en het Markermeer

Zie http://dewerelddraaitdoor.vara.nl/media/188234 voor een fragmenten uit deze film en toelichting van Ruben Smit of kijk hieronder.





Vakantie in Flevoland? Boek een vakantiewoning !


Geen opmerkingen:

Een reactie posten